Mikro-grønt pesto

med solsikke

 

Denne nemme og dejlige pestoopskrift er fuldkommen sprængfyldt med frisk mikro-grønt smag.

Når du har mestret metoden, kan du tilføje og justere ingredienserne til din egen smag. Bland frisk pasta og tilsæt nogle friske tomater og  grillede grøntsager, eller læg det blot på toast med et pocheret æg. Pesto er meget alsidig og er også meget sundt! Nyd den delikate smag af mikrogrønt.

INGREDIENSER

• 2 kopper mikrogrønt (jeg brugte mizuna mikrogrønt. Solsikkemikrogrønt anbefales også)
• 1 kop basilikum
• 1 fed hvidløg, knust
• 1/2 presset citron
• 1/4 kop pepittas (eller ristede pinjekerner)
• 1/2 kop olivenolie
• Salt peber

Gir omkring 1 kop.

INSTRUKTIONER

Tilsæt mikro-grønt, basilikum, hvidløg, citronsaft og olivenolie i en blender. Blend til en smørbar pasta.
Juster smag – tilsæt salt, peber, olivenolie og mere citronsaft for at opnå den konsistens og smag, du ønsker.
Nyd pestoen med det samme eller opbevar den i en lufttæt beholder i køleskabet i op til 5 dage.

Andet du kan bruge: 1/3 kop parmesan. Spinat eller grønkål til erstatning for basilikum.